Iako se isprva može činiti da je pokretanje bilo kakve vrste građanskog udruženja, pa tako i motociklističkog kluba, Sizifov posao za koji je potrebno izuzetno puno vremena i energije, iskustvo pokazuje da je zadovoljstvo aktivnostima koje klub omogućuje i više nego dovoljna nagrada za sav uloženi trud. Jednom osnovan, motociklistički klub se više-manje održava aktivnim sudjelovanjem svih svojih članova, pa je tako osnivačima moguće delegirati dio svojih aktivnosti. Na taj način klupska stvarnost zaživljuje autonomno, i ostavlja svojim osnivačima dovoljno vremena za ostale aktivnosti, poslovne i obiteljske obaveze, opuštajuće efekte online Igara Kasino te sve ostale aktivnosti koje zahtijevaju slobodno vrijeme.

Pokretanje motociklističkog kluba

Pokretanje motociklističkog kluba zahtijeva nekoliko koraka, koje nije nužno slijediti prema navedenom rasporedu:

1. Odabir načela – glavna svrha takvih vrsta klubova, koji okupljaju ljubitelje i vlasnike motocikala, uglavnom se veže za rekreacijska putovanja ili za promociju filozofije i stila života na dva kotača. Jedan dio klubova kao jedini kriterij ima ljubav prema putovanjima na motociklima, tako da ne postoji nijedan dodatni parametar po kojem se prihvaćaju ili odbijaju članovi. Drugi, pak, dio motociklističke populacije i njihovih klubova udružuje se prema raznoraznim načelima pripadnosti, koja definiraju osnovnu temu kluba.

2. Naziv kluba – ime motociklističkog kluba dio je identiteta kojim se klub predstavlja široj javnosti, pogotovo kada njegovi članovi “jašu” odjeveni u odjeću koja nosi klupske oznake. Stoga je motiv prema kojem se motociklistički klub osniva važan pri odabiru naziva, kao što je važna i zemljopisna odrednica koja ukazuje na teritorijalnu pripadnost kluba i njegovih članova.

3. Logo – vizualne oznake dio su identiteta kojim se motociklistički klub predstavlja u javnosti, bilo da se radi o hijerarhijski strukturiranom klubu i pripadnim oznakama, bilo da se radi o slobodnijoj vrsti organizacije. Logo je “slika” i sinteza elemenata u kojima se članovi motociklističkog kluba prepoznaju i kojima se identificiraju, stoga je nužno pažljivo odabrati prikladnu sliku, boje i font.