Početkom dvadesetog stoljeća i razvojem prvih komercijalno dostupnih motocikala, koji su pušteni u prodaju od strane kompanija kao što su Hildebrand & Wolfmüller u Njemačkoj, te Excelsior Motor Company u Engleskoj, počela su se osnivati i udruženja – klubovi – ljubitelja i vlasnika motocikala.

Nakon čitavog stoljeća povijesti, danas Američko motociklističko udruženje broji preko dvjesto tisuća članova te preko dvanaest stotina motociklističkih klubova.

Većina motociklističkih klubova u svijetu organizira se prema zajedničkim karakteristikama koje povezuju njihove članove, kao što je marka motora u njihovom vlasništvu, ili način na koji voze svoje ljubimce. Tako su popularni i poznati klubovi vlasnika motora marke Harley-Davidson, BMW, Dominar itd, koji su i sponzorirani od stane proizvođačke kuće, jer su njihove aktivnosti vidljive i spektakularne, te su jedan od najboljih načina promocijskog marketinga za proizvođača.

Motivi organiziranja motociklističkih klubova

Motivi klupskog udruživanja motociklista mogu biti fokusirani na same motocikle, kao u već spomenutoj vrsti motocikla koji se posjeduje, ali i na pojedini povijesni period u kojem su proizvedeni, pa tako postoje motociklistički klubovi ljubitelja starih motora. No fokus udruženja ne vrti se samo oko objekta u vlasništvu članova motociklističkih klubova, nego i oko aktivnosti koje uz njihovu pomoć mogu bolje obavljati, pa tako postoje klubovi, nacionalni no i međunarodni, koji prikupljaju donacije za razne dobrotvorne akcije, klubovi koji vrše funkciju počasne pratnje u određenim svečanim prilikama, klubovi koji promoviraju određene političke pokrete i interese, religiozna uvjerenja (poznata su udruženja kršćanskih motociklista) te čak i klubovi motociklista koji obavljaju dostavljačke usluge u hitnim slučajevima.

Kao i sve vrste udruživanja, koje slijede logiku interesa individualnih osoba u većoj grupi, tako i motociklistički klubovi mogu biti organizirani i prema ostalim obilježjima s kojima se članovi mogu najviše identificirati. Stoga danas u svijetu postoje motociklistički klubovi čiji je osnovni kriterij identifikacije rodna pripadnost ili spolna opredijeljenost, pa tako postoje specifični klubovi samo za žene ljubiteljice motora, ili za homoseksualne vlasnike motora.